Treceți la conținutul principal

În lumea filmului de animație, pe urmele lui Spider-Man

 


Această neașteptată vacanță mi-a oferit posibilitatea de a petrece mai mult timp la televizor, vizionând filme, iar unul dintre ele, deconectant și amuzant, poate fi o recomandare pentru toți cititorii revistei.

Omul-păianjen: În lumea păianjenului  este inspirat de personajele din cartea de benzi desenate a scriitorului Brian Michael Bendis şi a artistului plastic Sara Pichelli, din 2011. Filmul  ne prezinta povestea unui adolescent din Brooklyn, numit Miles.Morales, care este singur la părinți și se întelege bine cu unchiul său. Băiatul este mușcat de un păianjen radioactiv, în timp ce făcea graffiti, si capătă puteri supranaturale similare cu cele ale lui Peter Parker, dar nu știe cum să le folosească. În Brooklyn se fac exprimente care deschid portale spre alte dimensiuni, iar Peter Parker, venit din altă dimensiune, în care are altă vârstă, îl învață pe Miles cum să și le folosească pentru a putea salva orasul în viitor, dar si pentru a-l putea ajuta pe el să ajungă acasă. Împreună fură un calculator, pentru a putea face un dispozitiv care să distrugă portalele. Miles și Peter se întâlnesc cu încă un păianjen umanizat, dar, de data aceasta, este o fată numită Gwen, care studiază la același liceu la care studiază și Miles. După ce au furat calculatorul, încep să faca planul cum o să intre în clădire trei oameni- păianjen, unul dintr-un univers alb-negru, unul din universul Loonye Toons și unul dintr-un univers animat diferit. Aceștia nu îl credeau pe Miles pregătit pentru o misiune așa de important, dar acesta le-a dovedit ca este. După ce se bat cu inamicii lor, cei șase sar in portal, iar Miles îl distruge.

Filmul acesta are mai multe fire narative, ce decurg din acțiunea principală și consider că unul dintre cele mai importante este relația dintre Miles și familia lui, mai ales cu tatăl său. Aceasta influențeaza foarte mult deciziile lui Miles și il ajută a trece peste dificultățile  pe care i le-au adus puterile lui supranaturale.Și relația cu unchiul lui este una semnificativă,  determinând intriga filmului, căci în vreme ce tatăl este personajul pozitiv, unchiul pare să întruchipeze exemplul negativ pentru băiat. Deși Miles trece prin multe situații dificile, cum ar fi moartea unchiului, schimbarea scolii, relația cu tatăl lui, descoperirea neașteptată a puterilor sale, reușește să devină un învingător.

Trebuie să subliniez si stilul deosebit al animației acestui film, căci îmi place foarte mult. Combinația dintre banda desenată și poveste, culorile vibrante,  contrastele puternice, dinamica filmării, felul în care sunt sugerate umbrele și conturul personajelor, toate reprezintă elemente de atracție pentru cei pasionați de acest gen de film. Filmul a fost regizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey și Rodney Rothman, iar tema pe care o abordează este multiversul,  o teorie din 1895 a psihologului și filozofului William James,  ce prezinta posibilitatea existenței unor mulțimi de universuri care însumează toată materia si energia. Finalizarea animației pentru film a necesitat 140 de specialiști, aceasta fiind cea mai mare echipă folosită vreodată de Sony Pictures Animation pentru un film,  până în prezent. Premiera mondială a avut loc la Regency Village Theatre din Los Angeles, la 1 decembrie 2018,  apoi filmul a fost lansat în Statele Unite pe 14 decembrie, în același an. A incasat 364 milioane de dolari  și a beneficiat unui buget de 90 milioane dolari, cee ace arată interesul crescut în rândul iubitorilor de animație pentru această realizare cinematografică. Filmul a primit recunoștință critică pentru animație, personaje, poveste, pentru vocile actorilor care au dat viață eroilor (Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, John Mulaney, Kimiko Glenn, Nicolas Cage și Liev Schreiber), pentru umorul inegalabil și pentru coloana sonoră. A câștigat numeroase premii, inclusiv premiul Oscar pentru cel mai bun film animat.

Cu o poveste captivantă, bine spusă, o intrigă concentrată, o animație reușită, Omul-păianjen: În lumea păianjenului poate oferi o alternativă pentru o zi de vacanță.

 Autor: 

- Șarpe  anonim -

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe Acoperișurile Parisului, de Katherine Rundell - recenzie

„ Pe acoperișurile Parisului ”este cea mai bună carte pe care am citit-o vreodată și despre care vreau să scriu ❤  Imagini cu autoarea   Katherine Rundell Imagine cu cartea Autoarea acestei cărți este Katherine Rundell  Rezumat : În carte ni se spune povestea Sophiei, fata rămasă orfană în urma naufragiului căruia i-a supraviețuit. Sophie nu este o fată deloc asemănătoare cu cele de vârsta ei: poartă pantaloni când celelalte fete poartă fustă, se cațără în copaci, le cântă porumbeilor și se suie pe acoperișuri. Tânăra pornește la vânătoare de mame în Paris, alături de tutorele ei, un bibliotecar blând, generos și cu o imaginație bogată. Sophie se întâlnește cu acoperișarii, sau cu dansatorii cerului, alături de care încearcă să-și găsească mama, posesoarea cutiei de violoncel în care Sophie fusese descoperită. Între acoperișari se leagă o strânsă prietenie, căci au în comun cerul pătat de stele și acoperișurile sub care Parisul doarme. Ca să vedeți ce va urma, trebuie să citiți cart

Olguța și un bunic de milioane - Recenzie

        „ Olguța și un bunic de milioane” este o carte scrisă de autorul român, Alex Moldovan, care prezintă peripețiile prin care trece o fată aflată la vârsta adolescenței, totul începe cu o vizită neașteptată a unei mătuși de cărei existență Olguța nu avea habar, dar a fost nevoită sa petreacă un week-end întreg în compania acesteia, dar nici ne se gândea la peripețiile care aveau să urmeze. În rest nu mai continui, vă las pe voi sa o citiți.     Mie personal mi-a plăcut cartea și v-o recomand împreuna cu cartea „Olguța și operațiunea jaguarul”, care mie nu mi-a plăcut la fel de mult ca „Olguța și un bunic de milioane”, dar fiecare cu părerea lui. Aceasta a fost părerea mea personală despre cărțile „Olguța și un bunic de milioane” și „Olguța și operațiunea jaguarul”.   Autor: -Cameleonul anonim-

Râul Înstelat al Cerului De Grace Lin

Am ales să vorbesc despre ”Râul Înstelat al Cerului” scrisă de Grace Lin din două motive: este o carte învăluită în mister, ceea ce te face să nu o mai poți lăsa din mână și cartea atrage foarte mult cititorul prin imaginile viu colorate, care te fac să înțelegi mai bine ceea ce se petrece în carte. ”Râul Înstelat al Cerului” este continuarea romanului ”Bătrânul din Lună”, scris tot de Grace Lin. Înainte de a citit ”Râul Înstelat al Cerului”, am citit ”Bătrânul din Lună” și cred că ambele romane merită cuvinte de laudă, deoarece fiecare carte are propria poveste interesantă. Aceste două cărți se completează una pe alta și eu cred că dacă nu citeam ”Bătrânul din Lună” prima oară nu aș fi înțeles povestea din cartea ”Râul Înstelat al Cerului”. Rendi este un băiat care a fugit de acasă, acesta călatorește în trăsura unor negustori până în Satul Cerului Senin, unde luna nu se mai arătase de mult timp, dar singurul care pare preocupat de acest fapt este Rendi, care nu putea să-și găsească l